Low & Slow

Stockholms första riktiga smokehouse

 

 

Projektbeskrivning


Kund:
 Low & Slow Smokehouse

Datum: 2016

Uppdrag: Lansering av restaurang.

Insats: Grafisk profil, logotyp, strategi, hemsida, copy, översättning, premiär-event, PR. 

American BBQ. PÅ riktigt.

Glöm allt du trodde att du visste om amerikansk barbeque – Low and Slow Smokehouse är ”the real deal”. Low and Slow Smokehouse är Stockholms första genuina smokehouse och den första i sitt slag i Sverige. Restaurangen drivs och ägs av det svensk-amerikanska paret Benjamin och Caroline. Paret delar passionen för mat och dryck i allmänhet och för amerikansk barbeque i synnerhet. Tillsammans har de rest världen runt på otaliga gastronomiska roadtrips. Drömmen om ett eget smokehouse väcktes när de slutligen beslutade sig för att slå sig ner i Sverige och Ben konstaterade: ”Stockholm är perfekt. Det enda som saknas är ett äkta amerikanskt smokehouse.” Fem år senare blev drömmen verklighet. 

När vi träffade Ben och Caroline första gången blev vi kära både i dem och deras idé (som för övrigt grundade sig i en av de mest gedigna affärsplaner vi någonsin sett) och vi kände nog att de gillade och litade på oss också. Trots det beslutade de sig för att välja den ”stora byrån”, specialiserad inom restaurangsegmentet. Efter några månader kom de tillbaka till oss och sa något vi aldrig glömmer: ”Vi tänkte att vi för en gångs skull skulle ta ett hundraprocentigt rationellt beslut, att inte gå på magkänsla och välja med hjärtat. Det skulle vi inte ha gjort.” Sedan dess har vi jobbat ihop.

Lejonhjärta har tagit fram Low & Slow`s grafiska profil, designat och byggt hemsidan samt implementerat allt innnehåll. Vi har även varit delaktiga i inredningsprocessen, tagit fram menyer, pressmeddelande, presskit och arrangerat det succéartade premiäreventet i samarbete med Skugg&Co. Missa inte denna pärla på Luntmakargatan. (Räkna dock med att att utveckla ett beroende.) 

 

Big Red – Hemligheten bakom RöKIGheten.

The ”barbecue pit” eller ”smokern” är hjälten på Low and Slow Smokehouse (självklart i samarbete med Ben). Big Red väger över ett ton och mäter 3×2 meter. För att få in röken i restaurangen fick man avlägsna barfönstret och bitar av väggen. Big Red gjordes på beställning och tillverkas i Texas. Where else?

Riktig BBQ röks under lång tid vid låga temperaturer med rök från olika brinnande träslag. Addera lite kärlek och du får magin som serveras på Low & Sakta Smokehouse.

LEJONHJÄRTA AB
Sveavägen 117
113 49 Stockholm
Sweden

Telefon: 070-750 72 77
E-post: info@lejonhjartasverige.se

Följ oss nu FÖR BÖVELEN:.

OM OSS
Lejonhjärta är en snabbfotad, kreativ och innerligt dedikerad uppstickarbyrå med bred kompetens. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till försäljningssuccé. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt uppdrag är – vi älskar alla våra kunder lika mycket.