BONNIERS BOKKLUBB

Fokus på läsupplevelsen i Sveriges största bokklubb 

BONNIER BOKKLUBB

Sveriges äldsta bokklubb fick nytt annonsmanér

Bonniers bokklubb är Sveriges största och äldsta bokklubb som har levererat läsupplevelser till bokslukare i över ett halvt sekel.

Bonniers vände sig till Lejonhjärta för strategisk rådgivning beträffande alla sina varumärken (Bonniers Bokklubb, Bookie och Månadens bok) samt för att få hjälp med att utveckla sitt annonsmanér för Bonniers bokklubb i sociala medier.

Efter analys kunde vi konstatera att alltför stort fokus låg på att locka in nya medlemmar med enbart premier och inte med det som är själva kärnan i varumärket – böckerna och läsupplevelsen. Premierna har samtidigt en stark dragningskraft varför utmaningen låg i att presentera både premie och bok på ett inspirererande sätt.

Lösningen blev att ta fram ett kommunikativt koncept som förenade de  två. Lejonhjärta tog därför fram ett nytt bildmanér som byggde på att skapa både en känsla av lässupplevelsen genom att bygga en miljö med hjälp av olika bakgrunder och rekvisita som var relaterad till respektive bok samt att integrera premien i samma värld. I copyn, som tidigare utformats som ren utbudsannonsering, valde vi att presentera premien tillsammans med en hint av läsupplevelsen.

 

PROJEKTET I KORTHET

Kund: Bonniers Bokklubb

Uppdrag: Stratgeisk rådgivning avseende Bonniers varumärken. Ny kommunikativ och visuell strategi för marknadsföring av Bonniers Bokklubb i sociala medier. Koncept, copy, fotografering och art direction. Komplettering av grafisk profil. Produktion och publicering av annonser.

Fotograf: Henrik Mårtensson

Får du inte nog? Här hittar du fler case:

Behöver du hjälp med design, marknadsföring eller kanske bara lite strategisk rådgivning?

Mejla: info@lejonhjarta.se eller ring: 070-750 72 77

LEJONHJÄRTA AB
Frejgatan 57
113 49 Stockholm
Sweden

Telefon: 070-750 72 77
E-post: info@lejonhjarta.se

FÖLJ OSS

OM OSS
Lejonhjärta är en snabbfotad, kreativ och innerligt dedikerad design- och varumärkesbyrå med bred kompetens. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till försäljningssuccé. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt uppdrag är - vi älskar alla våra kunder lika mycket.

Vår integritetspolicy hittar du här.