GUTE GLASS

Gotlands godaste varumärke fick en utsida som matchade insidan

GUTE GLASS

Rebranding av äkta godhet från Gotland

På Gotland finns en gedigen hantverkstradition, inte minst när det kommer till hantverk som går att äta. Gute Glass har sedan 1982, med fötterna fast förankrade i den bördiga, gotländska myllan, gjort exklusiv glass tillgänglig för alla. Sedan 2017 är hela sortimentet hardcore-ekologiskt in i minsta detalj och det enda glassvarumärket på marknaden som är 100% fritt från tillsatser. Eldsjälarna bakom varumärket reser jorden runt för att finna de finaste ingredienserna (när man inte kan finna dem nästgårds) och ekologiskt är inte gott nog, det ska vara fair-trade och schysta villkor för alla involverade. Kosta vad det kosta vill. 

Ett varumärke vars värderingar känns bra hela vägen in hjärtat, helt enkelt. Dessvärre var det inte den känslan som förmedlades vare sig visuellt eller kommunikativt när vi först kom i kontakt med Gute Glass 2018. Vårt uppdrag blev att ändra på det, även ifall det krävdes ”lite” övertalning för att få göra det från grunden. 

Lejonhjärta genomförde en total re-brandning av varumärket med målet att skapa ett grafiskt uttryck som skulle lyfta det gedigna hanteverket, känslan av Gotland, det ekologiska innehållet samtidigt som man bibehöll ”glassglädjen”. Pastellfärger i kombination med kalksten fick utgöra grunden i formspråket. Det grafiska manéret kompletterades med mustiga bilder där de ekologiska ingredisenserna fick vara hjältarna. Resultatet av enbart omprofileringen och den nya förpackningsdesignen blev en försäljningsökning på över 20% redan första året.

PROJEKTBESKRIVNING

Kund: Gute Glass

Produkt: Närproducerad och ekologisk glass

Uppdrag: Omprofilering och marknadsföring

Insats: Varumärkesstrategi, förpackningsdesign, copy, fotografering, konceptutveckling och marknadsföring löpande.

Effekt: 20% försäljningsökning år 1

 

Produktbilder: Studio Slakthuset

Filmproduktion: UN:RECOGNIZED

Får du inte nog? Här hittar du fler case:

Behöver du hjälp med design, marknadsföring eller kanske lite strategisk rådgivning?

Mejla: info@lejonhjarta.se eller ring: 070-750 72 77

LEJONHJÄRTA AB
Frejgatan 57
113 49 Stockholm
Sweden

Telefon: 070-750 72 77
E-post: info@lejonhjarta.se

FÖLJ OSS

OM OSS
Lejonhjärta är en snabbfotad, kreativ och innerligt dedikerad design- och varumärkesbyrå med bred kompetens. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till försäljningssuccé. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt uppdrag är - vi älskar alla våra kunder lika mycket.