CERA PROFESSIONAL

Profilering av prisvärda produkter för professionell hårstyling

CERA PROFESSIONAL

Profilering av prisvärda produkter för professionell hårstyling

Bratt Trading har en gedigen portfölj med flera produktlinjer som riktar sig mot frisörer och barberare. En av dem är varumärket Cera som består av högkvalitativa och prisvärda stylingprodukter.

Lejonhjärta fick i uppdrag att se över varumärket i form av grafisk profil, förpackninsgdesign, namnstrategi, kommunikation och kategorisering.  Efter en konkurrentanalys kunde vi konstatera att nästan alla varumärken inom denna kategori var snarlika i sitt visuella uttryck. Svart och guld föreföll vara det generiska receptet på att förmedla exklusivitet i denna värld.

Därför gjorde vi det motsatta och valde att skapa en exklusiv design – som speglade varumärket på ett relevant sätt samtidigt som det stack ut i hyllan – genom att arbeta med vita förpackningar, enkla illustrationer och ljusa pasteller. 

Produktlinjen blev en försäljningssuccé och kännedomen ökade markant, hos såväl frisörer som slutkunder.

 

PROJEKTBESKRIVNING

Kund: Bratt Trading

Varumärke: Cera

Uppdrag: Förpackningsdesign, uppdatering och komplettering av grafisk profil samt produktnamnsstrategi, copy och komunikation på förpackningar och i säljmaterial (på både svenska och engelska). Art direction och produktfotografering.

Samarbetspartner foto: Studio Slakthuset

 

Får du inte nog? Här hittar du fler case:

Behöver du hjälp med design, marknadsföring eller kanske lite strategisk rådgivning?

Mejla: info@lejonhjarta.se eller ring: 070-750 72 77

LEJONHJÄRTA AB
Frejgatan 57
113 49 Stockholm
Sweden

Telefon: 070-750 72 77
E-post: info@lejonhjarta.se

FÖLJ OSS

OM OSS
Lejonhjärta är en snabbfotad, kreativ och innerligt dedikerad design- och varumärkesbyrå med bred kompetens. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till försäljningssuccé. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt uppdrag är - vi älskar alla våra kunder lika mycket.