KASK BASE LAYER

Breath-taking moments require clothes that keep on breathing. 

KASK BASE LAYER

Breath-taking moments require clothes that keep on breathing. 

Extremskidåkarna Kaj och Sverre driver vintersportvarumärket Kask. Är det någonting de har lärt sig under sina 20 år på berget som friåkare är det hur man ska klä sig rätt. Och inte minst: att det är högst individuellt från person till person hur man klär sig rätt. Det var med den kunskapen i ryggen som de bestämde sig för att utveckla en kollektion underställ som byggde på individuella förutsättningar.

Lejonhjärta tog fram all design och skapade infografiken till det individuellt anpassade värmesystemet. Eftersom Kaj är frusen av sig medan Sverre är mer varmblodig tog vi hjälp av Kaj, Sverre och skidåkaren Robina i kommunikationen för att personifiera de olika typerna: cool, medium och hot.

Kask har en tradition av att integrera svenska företeelser i sin design, som exempelvis den närmast legendariska Calle-skallen som inspirerats av dalahästen (och för övrigt designats av Lejonhjärta). Den här gången bestämde vi oss för att hämta inspiration från nationalklenoden bland förpackningar: mjölkförpackningen.

Designen bygger på ett topografi-mönster som knyter an till naturtypen som plaggen är ämnade att användas i. En butiksfunktionell smartness är att förpackningen fungerar lika väl att hängas som att placeras på hylla. Underställen  är tillverkade i 100% naturmaterial som andas. Det tog vi fasta på när vi utformade annonserna och kombinerade det med Sverres ökända backflip. Det vill säga den som han genomförde samtidigt som han blev jagad av en lavin (du hittar det dödsföraktande klippet som spridits över hela världen här).

PROJEKTBESKRIVNING

Kund: Kask of Sweden

Tidpunkt: 2014

Uppdrag: Branding, lansering och butiksmaterial för Kasks underställskollektion.

Insats: Idé, design, art direction, fotografering, label- och förpackningsdesign, informatonsgrafik, kommunikation, översättning och marknadsföring.

Fotograf: Simon Cederqvist

Får du inte nog? Här hittar du fler case:

Behöver du hjälp med design, marknadsföring eller kanske bara lite strategisk rådgivning?

Mejla: info@lejonhjarta.se eller ring: 070-750 72 77

LEJONHJÄRTA AB
Frejgatan 57
113 49 Stockholm
Sweden

Telefon: 070-750 72 77
E-post: info@lejonhjarta.se

FÖLJ OSS

OM OSS
Lejonhjärta är en snabbfotad, kreativ och innerligt dedikerad design- och varumärkesbyrå med bred kompetens. Vi kan hjälpa dig hela vägen från idé till försäljningssuccé. Det spelar ingen roll hur stort eller litet ditt uppdrag är - vi älskar alla våra kunder lika mycket.

Vår integritetspolicy hittar du här.